Педагоги не можуть успішно когось вчити, якщо в цей же час ретельно не вчаться самі. Алі Апшероні

понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Громадянська освіта та електронна демократія у навчальних закладах

21-23 жовтня була учасником методологічного семінару «Громадянська освіта та електронна демократія у навчальних закладах», що відбувався у м. Києві (Пуща Водиця) за підтримки Фонду Східна Європа, програми «EGAP: електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади», проекту «Академія навичок», Міністерством молоді та спорту України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України.


Метою освітнього проекту є формування у викладачів і  молодих громадян ключових компетентностей ХХІ століття (соціальної, громадянської, інформаційно-цифрової), визначених у проекті Нової української школи, а також етичних стандартів і засад, які покладені в основу роботи з інформацією і сприяють розвитку демократичного суспільства.





Спілкувалися  та співпрацювали із:

Йорданкою Томковою - консультантом програми EGAP


Олександром Щелоковим - керівником проекту Е-data, радником першого заступника Міністра фінансів;

Сергієм Лобойко - співавтором Закону України «Про електронні петиції», експертом Реанімаційного Пакету Реформ, консультантом KyivSmartCity;

Олесею Архіпською - експертом з електронного врядування ГО "Трансперенсі Інтернешнл Україна"

Слухали вебінар на тему електронної демократії в Естонії. Експерт: Aet Kiisla, the Univerity of Tartu Narva College, Естонія)

Організатором та модератором семінару була надзвичайно цікава, сучасна, креативна Богуслав Марія - заступник директора Інституту модернізації змісту освіти МОН. 

А ще ми працювали у фокус-групі,  у "Світовому кафе", робили SWOT-аналіз.... 









 І як висновок - нові знайомства, зустріч із друзями, однодумцями, цікава та корисна інформація, плани на майбутнє і багато іншого....
Наталія Жук

Немає коментарів: