Педагоги не можуть успішно когось вчити, якщо в цей же час ретельно не вчаться самі. Алі Апшероні

четвер, 6 жовтня 2016 р.

Всеукраїнський науково-практичний семінар « Хмарні сервіси в освіті…»

3-4 жовтня 2016 року на базі навчальних закладів міста Шостка відбувся Всеукраїнський науково–практичний семінар «Хмарні сервіси в освіті як чинник розвитку змішаного навчання» у рамках Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті». Педагоги представляли досвід інноваційної діяльності з використання хмарних сервісів.

Понад 60 вчителів, директорів шкіл та їх заступників з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Київської та м. Києва, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської, Сумської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей України зібралися у м. Шостка. У роботі науково-практичного семінару взяли участь адміністратори хмар, шкільні координатори проекту, керівники та вчителі навчальних закладів України, які беруть участь у Всеукраїнському проекті «Хмарні сервіси в освіті», що працюють в проекті від 3 років до новачків, які бажають приєднатися до родини хмарників.  Литвинова С. Г., керівник проекту, доктор педагогічних наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Коршунова О.В., завідувач сектору неформальної освіти ІМЗО МОН України.
Я була учасником цього семінару, як вчитель інформатики Рихтицької СЗШ І‑ІІІ ст. та методист методичного кабінету відділу освіти Наталія Жук. Цікавою була програма семінару. Ми мали можливість переглянути впровадження елементів проекту на уроках інформатики, фізики, хімії, біології та інших, де вчителі продемонстрували комплексне поєднання хмарних сервісів та Веб 2.0 для організації змішаного навчання учнів. 


Я використовую у своїй діяльності хмарні сервіси, але із задоволенням поспілкувалася з колегами-хмарниками, запозичила багато цікавинок. Керівник проекту Світлана Литвинова презентувала «Дорожню карту» щодо впровадження результатів проекту «Хмарні сервіси в освіті» в навчальних закладах України. 

На сьогоднішній день це актуальне питання і я у наближчий час поділюся інформацією з Вами, колеги району, проведу майстер-класи і спробуємо розгорнути хмари Офіс 365 і в школах нашого району.

Наталія Жук

Немає коментарів: